2013. október 12., szombat

Zöld lé kúra - A gyógyító emberi üzemanyag.



Folyékony napfény.
Érdekes módon ehhez sokkal több sztár csatlakozott, mint annak idején a Dukán kúrához!
Többek közt Colin Farrell, Jennifer Garner, Salma Hayek, Cindy Crawford, Reese Witherspoon, Charlize Theron, Fergie, Nicole Richie, Jennifer Garner, Anne Hathaway, Gwyneth Paltrow, Jessica Alba.


Már akkor hatásos ha naponta egyetlen pohár zölditalt fogyasztunk! Ha fogyókúraként használjuk akkor  a 15-60 napos lehetőségek vannak, melyet megelőz 5-10 napos előkészítés. Előkészítés: zöldségekkel, gyümölcsökkel és salátákkal (nőknek magvak is). Ha ez kimarad, a harmadik-negyedik-ötödik nap egy kínszenvedés. A zöld lé kúra után szintén fokozatosság, tehát két napon át diók, magvak, zöldségek és gyümölcsök javasoltak. Csak ezután érdemes visszatérni a normál táplálkozásra.
A 15 napos fogyókúrában csak a középső öt napon kell kizárólag a zöld levet fogyasztani. Az első öt nap zöldség-gyümölcsös felkészítés, az utolsó öt nap pedig zöldség-gyümölcs és zöld lé. A középső öt napon naponta 6-7 részletben két óránként igyunk belőle.
A diétát a zöld lé kúra után vagy mellett tanácsos úgy irányítani, hogy a napi élelemfogyasztás fele gyümölcsökből, zöldségekből, babfélékből, lencséből és teljes őrlésű lisztes dolgokból álljon. Kiegészíthető a zöld hüvelyesekkel, hallal, heti egyszer vörös hússal.

Folyékony napfény.
A magas klorofill tartalmú növények friss préslevei, a zöld levek hatóanyagaik révén az egész szervezet működését pozitívan befolyásolják. Lebontják a káros anyagokat, intenzíven méregtelenítenek, aminek köszönhetően javítják a test állapotát.
A klorofill tartalmú lékúrák fő előnye, hogy a szervezeted öngyógyító folyamatait aktiválják. A klorofill a növények zöld színanyaga, aminek segítségével a Nap fényenergiájából és szervetlen vegyületekből képesek saját testük szerves anyagait felépíteni.
Minden fűféléből jó hatásfokkal tudsz zöld lét nyerni, például árpa, lucerna, aromás fűszernövények, spenót, sóska stb. Leggyakrabban a fiatal búzanövények leveléből készült termékekkel találkozhatsz. A fűlevek kombinálhatók gyógyteákkal is. A lucerna például kitűnő kamillateával. A búzafű lét bio tönkölybúzából készítheted, amelyet 15-20 cm-es magasságnál kell levágnod. Ha túlnő, akkor elsárgul és nincs jó minőségű lé tartalma. A zöld levek fogyasztása leghatékonyabb koncentráltan, de hígíthatod uborka-, vagy zeller lével is.


Segíti a májat és az emésztést
A klorofill segíti és regenerálja a májat, melynek az emésztésben is jelentős szerepe van amellett, hogy a szervezet fő méregtelenítő szerve. A máj akár 70-85 százalékban is károsodhat úgy, hogy annak tüneteit még nem érzékeled. A klorofillos levekben számos olyan hatóanyag van, ami az emésztés és anyagcsere folyamatában igen hasznos. A choline feladata mérsékelni a zsírlerakódást, a kálium serkentően hat a folyamatra, míg a magnézium szintén a zsír lerakódását csökkent,i a magnézium-szulfát pedig a fertőzéses folyamatokban játszik jótékony szerepet.
A klorofillos levek aktív összetevői tisztítják a vért, és semlegesítik a sejtekben tárolt méreganyagokat. Szervezeted az életműködéshez számos enzimet termel, de e folyamatokat kívülről bevitt természetes anyagokkal is erősítheted. A zöld levek az enzimek mellett bioflavonoidokat is tartalmaznak, melyek segítik a vér és a szövetek tisztulását. Képesek semlegesíteni a legkülönfélébb méreganyagokat: a kadmiumot, a nikotint a higanyt. Ezeket sókká alakítják, és így sokkal könnyebben ürülnek ki a szervezetből.

Hogyan hat?
A zöld lé fogyasztását egy evőkanálnyi mennyiséggel lehet kezdened, majd az adag fokozatos emelésével eljutsz az 1-1,5 deciliterig, ami a maximális adag és elsősorban betegség esetén ajánlott. Fogyasztása után 2-3 nappal erősebb szagú, zavaros lesz a vizeleted. A széklet hígabb lesz, de nem kell hasmenéstől tartani. A sejtekben és a sejt közötti állományban lerakódott méreganyagok a véráramba kerülnek, és folyamatosan ürülnek a vizelettel, a széklettel és a bőrön keresztül izzadás formájában. A méregtelenítési tünetek alatt egyesek nehezen viselik a búzafűié szagát, melynek oka a véráramba került méreganyagok. A szervezet folyamatos tisztulásával megszűnik ez a kellemetlen érzés.
Ha az első 2-3 hét erős méregtelenítésen sikerül túljutod, akkor már csak a pozitív hatások észlelhetők: a súlyfelesleg folyamatos leadása, normális széklet, életerő, kisebb fáradékonyság, nagyobb munkabírás, betegségekkel szemben nagyobb lesz az ellenállásod. A zöld levek akkor is hatnak, ha nem változtatsz az étrendeden. Azonban segíthető és gyorsítható a méregtelenítési folyamat, ha a kúra alatt csökkented, vagy elhagyod az állati fehérjék fogyasztását.
A búzafű lé és társai olyan állapotba hozza a szervezeted, hogy az gyógyulni tudjon akár több betegségből is. A kipréselt lé nem tartható el, nem tárolható még hűtőszekrényben sem sokáig, mert magas enzim-, és fehérje tartalma miatt az alkotórészek gyorsan elbomlanak. Csak frissen és éhgyomorra fogyaszd. Bevételét követően fél óra múlva már lehet tiszta vizet inni, egy óra múlva enni is lehet, természetesen célszerű a reggeli órákban a gyümölcslé, vagy a gyümölcs fogyasztása. A búzafűlé darálásakor visszamaradt száraz rostok még átmoshatok desztillált vízzel, ami azután elfogyasztható szomjoltóként. A zöld levek felhasználása belsőleg és külsőleg is lehetséges. Kenheted az arcbőrre pakolásként fél órára. Kötőhártya gyulladás esetén a szemedbe cseppentheted. Felhasználhatod allergiánál szájon át szedve, de egyes terapeuták beöntésként és irrigáló szerként is használják.



Hogyan használd?
Egy csomag búzafű 30 dkg, amiből 20 evőkanálnyi lé préselhető ki. Ez egyheti adag. Kismamák, szoptatós anyák is fogyaszthatják. Gyerekeknek 2 éves kortól ajánlott 1 kávéskanállal. A búzafű hűtőszekrényben egy hétig eláll. Naponta egyszer egy maroknyit lehet kipréselni, hogy a szükséges lé rendelkezésre álljon. A préseléshez lehet elektromos búzafűpréseket kapni. Ezek azért hasznos eszközök, mert a zöld növényi részekből sokkal nehezebben és kevesebb levet lehet kihozni, mint a lédús gyümölcsökből, ezért ez kézi erővel szinte lehetetlen.
A kúra erősen méregtelenítő hatású, aki sok méreganyagot halmozott fel, számíthat mellékhatásokra (fejfájás, rossz közérzet) az első napokban, főként, ha nem készül fel rá kellőképpen. A búzafű előállítható otthon, vagy megvásárolható bioboltokban. A kész lé ára 10 000 forint körül van, ami 30 darab 12 grammos adagot jelent.

A diétáról bővebben itt lehet olvasni:
ZUNSHIKO Zöld lé kúra

Az alaplé (immunrendszert erősítő zöld lé) fő összetevői:
-          1 uborka
-          6 kelkáposzta levél, spenótlevél
-          4 zellerszár
-          fél citrom
-          2 zöld alma
-          1 gyömbérgyökér

Ezen felül azt raksz bele, ami jólesik, sőt, az sem tragédia, ha egyik-másik összetevő kimarad belőle, a lényeg, hogy délelőtt gyümölcsösebb, délután zöldségesebb keverékeket igyál. Mandarin, narancs, banán, cékla, sárgarépa, hogy csak a télen, vagyis pillanatnyilag is megfizethető alapanyagok közül említsek néhányat. Ha sportolsz (ami ajánlott) a sportolás tájékán gyümölcsösebb keveréket fogyassz! Átállás idején olajos magvak (mandula, dió, pisztácia), rostos tápanyagok (bab, borsó, lencse, gyümölcsök, zöldségek) fogyasztása javasolt.


Mire kell odafigyelni a zöld lé elkészítésénél?

-          Ne maradjanak benne rostok, mivel ez nem pürédiéta. Ha benne maradnak a rostok, a komplex emberi szerkezet a pürét ételként kezeli, és másként áll az emésztéséhez. Amennyiben azonban rost nélküli italt észlel, máris könnyebben, szinte akadálytalanul felszívódnak az értékes tápanyagok.

-          Több zöldség és zöld levél legyen benne, mint gyümölcs.

Javasolt mennyiség:

-          Napi 6 lé, gyümölcsösen kezdve. Ahogy halad a nap, legyen a lé egyre zöldségesebb.

-          Hallgass a testedre. Ha többet kíván, igyál többet. Ha kevesebbet akar, fogyassz kevesebbet.

-          Sportolás esetén több gyümölcsöt kell préselni a lébe: tehát citromokat, narancsokat, ananászt, satöbbi. Legyen benne energizáló, cukrosabb gyümölcs is. Maga a zöld zöldséges lé ugyanis nemcsak a zsírokat bonja 70 százalékban, hanem 30 százalékban az izmot is. Ezért kell a gyümölcsösebb lé a sportolóknak.

Az ember teste, illetve a részecskéi jól laknak a zöld lével. Mivel a zöld lé annyira ellátja a sejteket a szükséges tápanyagokkal, a test nem vágyik többé a hizlaló ételekre. A zöld lé kúra az elvonási tünetek miatt szinte fájdalmas az első három napban. Az eredmény az ötödik naptól látszik. Sokan megijednek ettől. Pedig jobban végiggondolva attól ijedhetnének meg, milyen anyagot helyeztek a testükbe több évtizeden át. A lé kúra akkor igazán hatásos, ha a szivárvány minden színét belerakjuk a turmixba: tehát zöldeket, sárgákat, pirosakat, lilákat, kékeket.

Léböjt kúra, Léböjt receptek:

Forrás:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése